AcasaAcasa  InregistrareInregistrare  Conectare  

 

 AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII

In jos 
Mergi la pagina : 1, 2, 3 ... 7 ... 14  Urmatorul
AutorMesaj
cipi_TM
Membru activ
cipi_TM

Numarul mesajelor : 1409
Varsta : 38
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 04/10/2008

AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII  Empty
MesajSubiect: AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII    AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII  EmptyMier 20 Ian 2010, 09:24

Titlu: Pasageri blocaţi pe aeroport, la Timişoara
Sursa: http://www.tion.ro/stiri/timis/articol/pasageri-blocati-pe-aeroport-la-timisoara/cn/news-20100119-02535139
Autor: ***
Data: 19.10.2010

Citat :
Pasageri blocaţi pe aeroport, la Timişoara

O defecţiune tehnică a anulat cursa Tarom din această dimineaţă. Mai mulţi pasageri care trebuiau să părăsească în această dimineaţă Timişoara cu destinaţia Bucureşti şi au apelat la compania Tarom au fost blocaţi pe aeroport.
O serie de defecţiuni tehnice ale aeronavei companiei naţionale de transport au condus la anularea cursei ce trebuia să decoleze de pe Aeroportul Traian Vuia Timişoara. „Cursa Tarom nu a decolat din Bucureşti din cauza unor probleme tehnice” am aflat de la Marian Chivu, director operaţional al Aeroportului din Timişoara. Conducerea companiei a decis să nu trimită altă aeronavă în loc. Din păcate, pasagerii au fost nevoiţi să aştepte următoarea cursă Tarom, fiind îmbarcaţi în avion după ora 15 şi o aşteptare de cinci ore în incinta aeroportului.
Ceva probleme au fost şi în ceea ce priveşte cursa Carpatair, care trebuia să vină de la Veneţia la Timişoara. Aceasta a fost întârziată din cauza ceţii de pe aeroportul italian. În rest, activitatea s-a desfăşurat normal pe aeroport, de această dată vremea nu a creat probleme pentru aterizări sau decolări.
Sus In jos
cipi_TM
Membru activ
cipi_TM

Numarul mesajelor : 1409
Varsta : 38
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 04/10/2008

AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII  Empty
MesajSubiect: AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII    AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII  EmptyMar 16 Feb 2010, 13:22

Titlu: Profit mai mic şi salarii în creştere la Aeroportul Timişoara
Sursa: http://www.tion.ro/stiri/timis/articol/profit-mai-mic-si-salarii-in-crestere-la-aeroportul-timisoara/cn/news-20100216-10185678
Autor: ***
Data: 16.02.2010

Citat :
Profit mai mic şi salarii în creştere la Aeroportul Timişoara

Succes financiar ceva mai mic la Traian Vuia. Aeroportul Internaţional Timişoara are estimat pentru acest an un profit brut de 4,53 milioane de lei, în scădere faţă de câştigul propus anul trecut, de 5,93 milioane de lei.
Datele sunt incluse în proiectul de buget pentru Aeroport elaborat de Ministerul Transporturilor. Veniturile la Aeroportul Traian Vuia ar urma să crească cu o treime de la 32,5 milioane de lei la 42,89 milioane lei, dar şi la capitolul cheltuieli va avea loc o creştere de 44,4% de la 26,56 milioane lei la 38,35 milioane lei. În ceea ce priveşte fondul de salarii acesta va urca uşor, de la 5,62 milioane lei la 5,87 milioane lei. Aceasta se va traduce într-o anumită creştere a veniturilor lucrătorului de la Aeroportul Timişoara, numărul angajaţilor urmând să rămână constant, la 248 de salariaţi.
La capitolul investiţii, compania va dispune de 18,94 milioane de lei, ceea ce reprezintă o scădere de 4,8% faţă de anul trecut. Din sumele folosite pentru dezvoltarea aerogării, 6,6 milioane lei vor fi asiguraţi din surse proprii, urmând ca alţi 7,23 milioane lei să provină din bugetul naţional. În plus, alte 5,1 milioane lei vor proveni din credite bancare. Aeroportul Timişoara are de plătit rate la creditele pe care le derulează, valoarea acestora fiind de 5,1 milioane lei. Ministerul Transporturilor este, cu 80% din acţiuni, principalul proprietar la Aeroportul Timişoara. De asemenea, Fondul Proprietatea deţine 20% din acţiuni.
Sus In jos
Alex_tm
Moderator
Alex_tm

Numarul mesajelor : 1834
Varsta : 30
Localizare : TIMISOARA - BANAT
Data de inscriere : 15/01/2009

AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII  Empty
MesajSubiect: Noi facilităţi la zborurile de pe Aeroportul Timişoara   AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII  EmptyMar 09 Mar 2010, 16:27

Titlu: Noi facilităţi la zborurile de pe Aeroportul Timişoara
Sursa: tion.ro
Autor:: ****
Data: 09.03.2010


Citat :
Îmbarcare mai facilă în aeronave. Wizz Air, companie aeriană low fare – low cost, cu activitate pe Aeroportul Timişoara, a lansat recent serviciul de check-in on-line, valabil pentru toate cele trei baze operaţionale ale companiei: Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara, precum şi din Târgu Mureş.

Noul serviciu este introdus treptat pentru toate aeroporturile de unde operează Wizz Air şi va fi disponibil în întreaga reţea a companiei până la 1 aprilie 2010. Web check-in va economisi timp şi bani atât pentru pasageri, cât şi pentru Wizz Air.

Prin intermediul noului serviciu, pasagerii pot alege să efectueze check-in-ul în mod confortabil, de la propriul calculator şi economisind astfel timpul petrecut la aeroport pentru această procedură. Reprezentanţii companiei estimează că 90% dintre pasageri vor realiza check-in-ul on-line.

Pasagerii pot utiliza serviciul accesând pagina de internet www.wizzair.com începând cu până la 3 ore înaintea decolării zborului aferent. Dacă pasagerul călătoreşte doar cu bagaj de mână, atunci acesta se poate prezenta direct la controlul de securitate. În cazul în care călătorul are bagaje pe care doreşte să le lase la cală, va trebui să treacă întâi pe la punctul de predare al bagajelor de cală. Check-in-ul on-line nu va afecta în niciun fel restul procedurilor de îmbarcare, pasagerii fiind rugaţi să se prezinte la poarta de îmbarcare cu cel târziu 30 de minute înainte de ora programată pentru plecare.

Wizz Air va introduce o taxă pentru check-in la aeroport începând cu 1 aprilie 2010. Dacă se va opta pentru check-in la aeroport în momentul rezervării taxa va fi de 21 de lei, iar dacă se va opta pentru check-in direct la aeroport, în ziua plecării, se va achita o taxă de 42 de lei. Serviciul de check-in on-line va fi gratuit şi va rămâne cel mai eficient mod de a se realiza procedura de check-in.

Alex
Sus In jos
http://fanviola.piczo.com/?cr=5
cipi_TM
Membru activ
cipi_TM

Numarul mesajelor : 1409
Varsta : 38
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 04/10/2008

AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII  Empty
MesajSubiect: Avion întors la Timişoara din cauza unei ameninţări cu bombă   AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII  EmptyMier 17 Mar 2010, 08:28

Titlu: http://www.tion.ro/stiri/timis/articol/avion-intors-la-timisoara-din-cauza-unei-amenintari-cu-bomba/cn/news-20100317-07162130
Sursa: Avion întors la Timişoara din cauza unei ameninţări cu bombă
Autor: ***
Data: 17.03.2010

Citat :
Avion întors la Timişoara din cauza unei ameninţări cu bombă

Un avion al companiei Wizzair, cu aproximativ 165 de pasageri la bord, care a decolat miercuri dimineaţa de pe Aeroportul Timişoara cu destinaţia Londra, a fost întors din drum, după ce un bărbat a anunţat telefonic că în acesta se află o bombă.
Aeronava decolase în jurul orei 7 de pe Aeroportul Internaţional Timişoara, dar după scurt timp echipajul a fost nevoit să se întoarcă la sol după ce un bărbat a anunţat telefonic existenţa unei bombe la bordul acestuia. Avionul s-a întors în siguranţă la sol, iar pasagerii au fost debarcaţi în siguranţă. În aeronavă au urcat echipele de pirotehnişti care încearcă să stabilească dacă ameninţarea e reală sau nu.
"Un avion al companiei Wizzair a decolat în această dimineaţă de pe Aeroportul Timişoara spre Londra. La scurt timp după decolare a fost anunţat că la bordul acestuia se află o bombă. Aeronava cu 165 de pasageri s-a întors la sol, pasagerii au fost debarcaţi şi se află în siguranţă. În momentul de faţă de faţă echipa pirotehnică efectuează verificări", a declarat Corina Lupulescu, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Timişoara.
Sus In jos
atr_42_500
Flight Level 400
Flight Level 400
atr_42_500

Numarul mesajelor : 1059
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 26/03/2008

AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII  Empty
MesajSubiect: Amenintare cu bomba pe aeroportul Timisoara   AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII  EmptyMier 17 Mar 2010, 09:07

Titlu: menintare cu bomba pe aeroportul Timisoara
Sursa: http://www.ziare.com/actual/eveniment/03-17-2010/amenintare-cu-bomba-pe-aeroportul-timisoara-1002909
Autor: ***
Data: 17.03.2010


Citat :
Un apel anonim a anuntat miercuri dimineata ca la bordul unui avion care decolase de pe aeroportul Traian Vuia din Timisoara se afla o bomba.

Potrivit reprezentantilor aeroportului, doua avioane au decolat miercuri dimineata de pe aeroportul din Timisoara insa nu se stie in care dintre cele doua aeronave s-ar putea afla dispozitivul explozibil. Astfel, pilotii a doua curse au decis sa se intoarca la sol.

Unul dintre avioane, care a decolat miercuri dimineata de pe aeroportul din Timisoara si urma sa ajunga in Londra, a ajuns inapoi pe aeroport, spune purtatorul de cuvant al aeroportului.

"Aeornava care trebuia sa ajunga la Londra a ajuns la sol si se fac verificari de siguranta, nu s-a gasit nimic suspect. Aeronava a decolat in conditii normale, insa la un moment dat s-a primit o amenintare cu bomba. Pasagerii sunt in aerogara, 165 de persoane. Sunt speriati, dar sunt in siguranta", a declarat Corina Lupulescu, purtatorul de cuvant al aeroportului Traian Vuia, contactata telefonic de Realitatea TV.

O alta aeronava, care trebuia sa ajunga la Roma, urmeaza sa se intoarca pe aeroport, potrivit directorului aeroportului.

"Noi verificam toate aeronavele posibile unde ar putea exista o bomba. Amenintarea nu a fost facuta cu dedicatie pentru o singura cursa. (...) In momentul de fata se cauta toate variantele posibile. Avionul catre Roma se afla in aer si urmeaza sa fie intors pe aeroport", a declarat Cornel Sinmartineanu, directorul aeroportului Traian Vuia.

Cu toate acestea, site-ul aeroportului Traian Vuia arata ca in aceasta dimineata nu a fost programata decat o cursa WizzAir cu plecarea la ora 06.20, si o alta cursa CarpatAir catre Roma, cu plecarea la ora 09.30, care a fost anulata. Ulterior, cursa a fost intarziata pana la ora 12.30, potrivit anuntului de pe site-ul aeroportului.

Secretarul de stat in Ministerul Tranporturilor, Anton Marin, a declarat insa ca cea de-a doua cursa ar fi fost una pe ruta Bucuresti-Timisoara.

Telefonul care anunta ca intr-una din aeronave se afla o bomba a fost primit la biroul de informatii al aeroportului "Traian Vuia".

Amenintarea cu bomba a fost primita la aproximativ 10 minute de la decolare. La fata locului au fost trimise mai multe echipaje de politie si ambulante.

Au fost alertate si echipajele de pompieri, care sunt pregatite sa intervina in caz de urgenta, potrivit purtatorului de cuvant al ISU Banat, Diana Sindia Vlaia.
Sus In jos
cipi_TM
Membru activ
cipi_TM

Numarul mesajelor : 1409
Varsta : 38
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 04/10/2008

AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII  Empty
MesajSubiect: Haos pe Aeroportul din Timişoara după o ameninţare cu bombă la bordul unui avion   AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII  EmptyMier 17 Mar 2010, 09:39

Eterna si fascinanta Romanie.....continuare...

Titlu: http://www.antena3.ro/stiri/romania/amenintare-cu-bomba-la-bordul-unui-avion-pe-aeroportul-din-timisoara_94800.html
Sursa: Haos pe Aeroportul din Timişoara după o ameninţare cu bombă la bordul unui avion
Autor: ***
Data: 17.03.2010

Citat :
Haos pe Aeroportul din Timişoara după o ameninţare cu bombă la bordul unui avion

Haos pe Aeroportul "Traian Vuia" din Timişoara, în urma unei ameninţări cu bombă. Autorităţile au intrat în alertă maximă în urma unui telefon care anunţa existenţa unui dispozitiv exploziv la bordul unei aeronave. Informaţiile referitoare la aeronavă au fost însă cât se poate de contradictorii. Primele informaţii indicau că ar fi vorba despre o aeronavă Carpatair, apoi despre una aparţinând WizzAir. Reprezentanţii WizzAir au negat că ar fi implicaţi în incident. În scurt timp au făcut acelaşi lucru şi reprezentanţii Carpatair.
Comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Banat, Mihai Benga, a declarat pentru Mediafax că ameninţarea a fost anunţată de comandantul unei aeronave aparţinând companiei low cost WizzAir. Avionul ar fi decolat de la Timişoara spre Londra, iar în urma anunţului privind existenţa unei bombe la bord, ar fi fost întors la sol, iar pasagerii evacuaţi.
"Aeronava a decolat în jurul orei 6.30, iar după zece minute a fost informat turnul de control că la bordul aeronavei ar exista o bombă. Aeronava a revenit deja la sol de câteva minute, iar cei 165 de pasageri au fost evacuaţi. La această oră se face controlul antitero", a declarat Mihai Benga pentru sursa citată.
Purtătorul de cuvânt al Aeroportului, Corina Lupulescu, a declarat iniţial, la Antena 3, că ar fi vorba despre două aeronave, aparţinând celor două companii aeriene. Ulterior, însă, ea s-a corectat, spunând că este vorba doar despre aeronava WizzAir care se îndrepta spre Londra.

PURTĂTORUL DE CUVÂNT AL AEROPORTULUI, DESPRE INCIDENT
[video]

Contactat telefonic de Antena 3, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Anton Marin, a declarat că nu se ştie despre ce aeronavă este vorba.
"Nici noi nu ştim dacă e WizzAir sau Carpatair. Cel care a dat telefon la dispeceratul aeroportului în primă faza a spus că e un WizzAir de Roma. Acest avion nu există, pentru că WizzAir nu zboară la Roma. Imediat s-a luat măsura ca fiind WizzAir să fie întors din aer ca să asigure securitatea pasagerilor", a declarat Anton Marin.
La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliţie, jandarmi, pompieri şi salvări. În urma incidentului, Aeroportul din Timişoara nu a fost închis.
HAOS PE AEROPORT
[video]

Antena3.ro
Sus In jos
cipi_TM
Membru activ
cipi_TM

Numarul mesajelor : 1409
Varsta : 38
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 04/10/2008

AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII  Empty
MesajSubiect: Re: AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII    AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII  EmptyMier 17 Mar 2010, 13:49

cipi_TM a scris:
Titlu: http://www.tion.ro/stiri/timis/articol/avion-intors-la-timisoara-din-cauza-unei-amenintari-cu-bomba/cn/news-20100317-07162130
Sursa: Avion întors la Timişoara din cauza unei ameninţări cu bombă
Autor: ***
Data: 17.03.2010

update:
Citat :
Avion întors la Timişoara din cauza unei ameninţări cu bombă

Un avion al companiei Wizz Air, cu aproximativ 165 de pasageri la bord, care a decolat miercuri dimineaţa de pe Aeroportul Timişoara cu destinaţia Londra, a fost întors din drum, după ce un bărbat a anunţat telefonic că în acesta se află o bombă.
Amenintare cu bomba la Opera si la sediul unei banci din TimisoaraAmeninţare cu bombă la Primăria TimişoaraAmeninţare cu bombă în centrul vechi al TimişoareiAmeninţare cu bombă la magazinul Real, în Calea AraduluiAmeninţare cu bomba la Timişoara şi Cluj-NapocaAlarmă cu bombă la Aeroportul Timişoara
Aeronava decolase în jurul orei 7 de pe Aeroportul Internaţional Timişoara, dar după scurt timp echipajul a fost nevoit să se întoarcă la sol după ce un bărbat a anunţat telefonic existenţa unei bombe la bordul acestuia. Avionul s-a întors în siguranţă la sol, iar pasagerii au fost debarcaţi în siguranţă. În aeronavă au urcat echipele de pirotehnişti care încearcă să stabilească dacă ameninţarea e reală sau nu.
"Un avion al companiei Wizz Air a decolat în această dimineaţă de pe Aeroportul Timişoara spre Londra. La scurt timp după decolare a fost anunţat că la bordul acestuia se află o bombă. Aeronava cu 165 de pasageri s-a întors la sol, pasagerii au fost debarcaţi şi se află în siguranţă. În momentul de faţă de faţă echipa pirotehnică efectuează verificări", a declarat Corina Lupulescu, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Timişoara.

UPDATE 1: Potrivit secretarului de stat în ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Anton Marin, ar mai fi existat încă un telefon la dispeceratul aeroportului, în care se spunea că a fost plasată o bombă într-un avion Carpatair care efectua o cursă Bucureşti - Timişoara, fiind dat chiar şi un nume de pasager care se afla în această cursă şi asupra căruia ar fi fost plasată această bombă. Oficialul MTI a precizat că pasagerul respectiv a fost identificat ca fiind la bordul aeronavei care a aterizat la Timisoara din directia Bucureşti.
El a declarat că în acest caz va fi demarată o anchetă.

UPDATE 2: În urma verificărilor ambelor aeronave nu s-au găsit dispozitive explozive, alarmele dovedindu-se a fi false. În continuare, poliţiştii efectuează cercetări pentru a-l descoperi pe cel care a dat peste cap activitatea Aeroportului Internaţional Timişoara – Traian Vuia în dimineaţa de miercuri, însă, şi dacă îl vor găsi, acesta riscă doar o amendă. Pasagerii aeronavei Wizz Air vor fi îmbarcaţi cel mai probabil în acelaşi avion, care va decola în jurul orei 12.30 de pe Aeroportul Timişoara.

Update 3: Călătorul indicat de persoana anonimă care a a pus în alertă autorităţile, identificată între pasagerii cursei Carpatair care a aterizat pe Aeroportul Timişoara, a fost reţinută pentru audieri. În acest moment, anchetatorii încearcă să afle care este legătura pasagerului cu persoana care a dat cele două apeluri telefonice, spunând că în aeronavă a fost amplasată o bombă.

UPDATE 4: Potrivit comunicatului emis de Wizz Air cu privire la incidentul de pe Aeroportul Traian Vuia din Timişoara, ameninţarea cu bombă nu se referea la aeronava Wizz Air care opera pe ruta Timişoara-Londra/Luton, ci la un avion al unei alte companii.
Totuşi, din cauza faptului că aeronava a trebuit să revină la sol în mod neprevăzut, aceasta a aterizat având o greutate mai mare decât cea autorizată pentru aterizare (zborul era planificat să aterizeze la Londra/Luton cu mai puţin combustibil). Reprezentanţii companiei Wizz Air au început o inspecţie amănunţită a avionului.
Potrivit comunicatului, întârzierea cursei este estimată la aproximativ 6 ore, de aceea o altă aeronavă va fi trimisă pentru a opera zborul în jurul orei 12:00.
Pasagerii au fost debarcaţi în siguranţă pe terminalul Aeroportului Timişoara şi au primit alimente şi apă. Aceştia sunt informaţi asupra evoluţiei evenimentelor.

UPDATE 5: A fost decoperit şi autorul glumei proaste care a creat haosul de pe Aeroportul Timişoara.
Se pare ca este vorba de un constănţean de 49 de ani care va fi audiat de DIICOT Bucureşti, în timp ce la Timişoara pasagerul vizat de această farsă dă declaraţii autorităţilor. Potrivit directorului aerogării, Cornel Sămărtinean, pasagerul nu are nicio legatură cu cele întâmplate. Pentru a clarifica confuzia de pe Aeroportul Traian Vuia din Timişoara, directorul instituţiei se disculpă spunând că la telefon s-au cerut informaţii despre zborurile Wizz Air şi Carpatair, iar când s-a făcut anunţul că ar fi o bombă la bordul unei aeronave nu s-a precizat la care dintre curse. Verificarea a început pe cursa de low cost, iar “decizia de a reveni la sol”, spune Sămărtinean, “a aparţinut pilotului”.
După ce s-a trecut la verificarea pasagerilor, angajaţii aeroportului şi-au dat seama că pasagerul despre care se spunea că ar avea o bombă asupra lui se afla într-un avion al Carpatair ce urma să aterizeze pe Aeroportul Timişoara şi care venea de la Bucureşti.
Sus In jos
gaudi
Membru activ
gaudi

Numarul mesajelor : 1152
Varsta : 42
Localizare : Ploiesti / Bucuresti
Data de inscriere : 17/07/2008

AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII  Empty
MesajSubiect: Re: AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII    AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII  EmptyMier 17 Mar 2010, 13:56

Două MiG-uri de la Câmpia Turzii, pregătite să intervină în cazul ameninţării de la Timişoara

Citat :
MApN precizează că, miercuri dimineaţă, două aeronave MiG-21 LanceR de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, aflate în serviciu de poliţie aeriană, au primit ordin de decolare, în conformitate cu procedurile de operare standard, fiind în măsură să intervină în cazul unei potenţiale ameninţări teroriste.

Citat :
Serviciul Român de Informaţii, DIICOT şi Poliţia Română au reuşit într-o oră şi jumătate capturarea lui Viorel Anghelescu, cel care a anunţat amplasarea unei bombe la bordul aeronavei de la Timişoara, după ce acesta a telefonat la centrul infotrafic al aeroportului timişean.

" Procurorii DIICOT, cu sprijinul ofiţerilor SRI şi Poliţiei Române, au identificat persoana care a alarmat autorităţile cu privire la amplasarea unei bombe la bordul unei aeronave, ca fiind Anghelescu Viorel , în vârstă de 49 de ani, din Constanţa. Acesta urmează a fi adus în vederea audierii la sediul DIICOT - Structura Centrală", a precizat Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.
Sus In jos
atr_42_500
Flight Level 400
Flight Level 400
atr_42_500

Numarul mesajelor : 1059
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 26/03/2008

AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII  Empty
MesajSubiect: Autorul amenintarii cu bomba la bodul aeronavei de la Timisoara, identificat   AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII  EmptyMier 17 Mar 2010, 14:19

Titlu: Autorul amenintarii cu bomba la bodul aeronavei de la Timisoara, identificat
Sursa: http://www.ziare.com/actual/eveniment/03-17-2010/autorul-amenintarii-cu-bomba-la-bodul-aeronavei-de-la-timisoara-identificat-1002947
Autor: ***
Data: 17.03.2010


Citat :
Autorul amenintarii cu bomba la bodul aeronavei de la Timisoara a fost identificat. Este vorba de un constantean in varsta de 48 de ani.

Se pare ca acesta a initiat apelul privind amenintarea cu bomba, primit la aeroport miercuri dimineata. Persoana a spus ca intr-una din aeronave se afla o persoana care ar avea un dispozitiv exploziv.

Constanteanul Viorel Anghelescu a fost retinut si este audiat de procurori. Potrivit declaratiilor date de sora acestuia, pentru Adevarul, constanteanul ar suferi de schizofrenie si avea obiceiul sa sune diversi necunoscuti si sa sustina ca este Dan Bittman.

Initial, barbatul a fost prezentat ca fiind ofiter in rezerva, insa Ministerul Apararii Nationale a precizat, intr-un comunicat, ca acesta nu este in evidentele Ministerului.

"Cetateanul Viorel Anghelescu, in varsta de 49 de ani, nu este ofiter in rezerva si nici nu a fost vreodata cadru al M.Ap.N.", se arata in comunicatul MApN.

In plus, Ministerul a precizat ca doua aeronave MiG LanceR de la Baza 71 Aeriana Campia Turzii, aflate in serviciu de politie aeriana, au primit ordin de decolare, in conformitate cu procedurile de operare standard, fiind in masura sa intervina in cazul unei potentiale amenintari teroriste.

A fost retinuta si persoana care se afla la bordul avionului ce efectua cursa Bucuresti-Timisoara.

Pasagerul depre care s-a anuntat la 112 ca se afla la bordul unui avion si ca are un dispozitiv exploziv asupra sa este din Bucuresti si a declarat, in timpul audierilor, ca nu cunoaste nicio persoana cu numele constanteanului, au declarat oficiali ai Politiei Transporturi.

Pasagerul din avion spune ca nu il cunostea pe cel care a facut apelul

Bucuresteanul despre care ofiterul a spus ca are asupra sa o bomba a fost identificat in cursa interna Bucuresti-Timisoara si nu avea bagaje la cala, ci doar o geanta de mana, au precizat oficiali ai Politiei Transporturi, pentru NewsIn.

Potrivit declaratiilor pe care acesta le-a dat autoritatilor, a venit la Timisoara pentru a perfecta o afacere si urma sa se intoarca tot miercuri in Bucuresti. Bucuresteanul a fost lasat sa plece, insa avionul cu care a venit a fost controlat de pirotehnisti.

Acesta a spus ca nu il cunostea pe ofiterul in rezerva care a facut apelul la 112.

Aeronava care circula pe ruta Bucuresti-Timisoara a aterizat in jurul orei 08.39 pe aeroportul "Traian Vuia". Avionul a fost verificat, insa la bord nu s-a gasit nimic suspect.

In urma alertei cu bomba, un alt avion, apartinand companiei low-cost Wizz Air, care a decolat cu destinatia Londra de la Timisoara, a fost intors din drum, iar cei 165 de pasageri au fost evacuati.

Compania a comunicat ulterior ca operatorii turnului de control au transmis informatii eronate cu privire la aeronava vizata de alerta cu bomba si si-au cerut scuze pentru confuzie.

Directorul Aeroportului International Timisoara a declarat, intr-o conferinta, ca ambele aeronave au fost verificate amanuntit si nu au fost gasite niciun fel de probleme. Acesta a adaugat ca, cel mai probabil, este vorba despre o farsa.

Berceanu spune ca amenintarile cu bomba ar avea legatura cu demisia fostului director al Aeroportului

Intrebat despre incidentul de la Aeroportul Timisoara, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a dat de inteles ca nu este convins ca acesta a fost doar o un incident nefericit si o farsa, pentru ca fostul director de la Aeroport si-a dat demisia recent.

"Nu cred ca nu au legatura toata aceasta chestiune, adica anunturile cu bombe, cu faptul ca ieri a demisionat fostul director, care fusese dat mai jos, drept urmare, si Politia si SRI vor avea ceva de spus in legatura cu incidentul", a declarat Berceanu la Iasi, in cadrul unei conferinte organizate dupa sedinta de guvern.

Berceanu a negat insa ca ar avea informatii potrivit carora fostul director ar avea legatura cu amenintarea cu bomba. "Nu am niciun fel de informatii, ce am avut de spus am spus!", a declarat ministrul.
Sus In jos
valavia
Administrator
valavia

Numarul mesajelor : 2881
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 18/08/2008

AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII  Empty
MesajSubiect: Re: AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII    AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII  EmptyMier 17 Mar 2010, 14:43

Sunteti draguti sa imi explicati si mie de ce stirile nu sunt postate in sectiunea de stiri? Prin statutul pe care il aveti pe forum, amandoi aveti acces si posibilitatea de a posta in acea sectiune. Daca va place ca acest forum sa fie un talmes- balmes spuneti-ne ca sa stim si noi sa nu mai pierdem timpul cu administrarea si moderarea lui.

Aceste stiri vor fi mutate unde le este locul in 24 ore (mai mult sau mai putin)

Si DA, astept un raspuns aici!!!
Sus In jos
cipi_TM
Membru activ
cipi_TM

Numarul mesajelor : 1409
Varsta : 38
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 04/10/2008

AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII  Empty
MesajSubiect: Re: AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII    AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII  EmptyMier 17 Mar 2010, 15:00

Simplu...in urma schimbului de mesaje de mai jos:

Citat :
arianne
Mar Feb 02, 2010 2:21 pm Subiect: Re: [Niciunul]

--------------------------------------------------------------------------------

Cred ca cel mai bine e sa deschizi la Discutii generale cate un topic pentru fiecare aeroport in care sa pui stirile legate de el. Pentru Iasi si Cluj sunt deja topicuri. Daca le pui la Aeroporturi si apare o completare sau un update peste ceva timp, topicul de luna va fi blocat si se pierde firul.

Zi placuta


cipi_TM
Mar Feb 02, 2010 1:49 pm Subiect: Re: [Niciunul]

--------------------------------------------------------------------------------

Ceau,

Mi se pare o propunere foarte buna.
Am o intrebare legata de stirile care au ca si subiect diferite aeroporturi: sitirile le posteze
in topicul aferent fiecarei luni sau deschid un nou topic dedicat stirilor legate de acel aeroport?

Astept o sugestie.

Toate cele bune,
cipi_TM


arianne
Mar Feb 02, 2010 1:37 pm Subiect: [Niciunul]

--------------------------------------------------------------------------------

Salut cipi,

As dori sa te rog ca de acum inainte stirile care sunt direct legate de o companie aeriana (precum promotiile) sa fie puse in acelasi format, dar in sectiunile Companii aeriene in Romania, respectiv in strainatate, la compania aferenta. Nu are rost sa deschidem zeci si zeci de noi topicuri la stiri.

Acelasi lucru e valabil si pentru aeroporturi, in masura posibilului.

Multumesc,
Radu

Sunt putin confuz...dar asta e viata!
Toate cele bune,
cipi_TM
Sus In jos
arianne
Moderator
arianne

Numarul mesajelor : 2730
Varsta : 27
Localizare : EBBR/LFBO/LROP
Data de inscriere : 03/08/2008

AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII  Empty
MesajSubiect: Re: AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII    AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII  EmptyMier 17 Mar 2010, 16:26

Eu continui sa cred ca asa este cel mai bine sa fie organizate. Am sa il las pe Vali sa ia decizia, ca, vorba aia, el e sefu' Smile
Sus In jos
valavia
Administrator
valavia

Numarul mesajelor : 2881
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 18/08/2008

AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII  Empty
MesajSubiect: Re: AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII    AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII  EmptyMier 17 Mar 2010, 16:36

Nu e vorba de sefie aici ca decizia nu o iau doar eu Very Happy ci de ideea de a avea o anumita ordine. In clipa de fata avem stirile imprastiate in trei forumuri (Companii de aviatie - Discutii generale - Stiri din aviatie). Daca cele legate de companii de aviatie mi se pare ok sa fie trecute la fiecare companie imparte, restul cred ca ar trebui trecute la Stiri din Aviatie. Mai discutam si cand avem o decizie o facem publica. Imi cer scuze pentru incurcatura creata!
Sus In jos
cipi_TM
Membru activ
cipi_TM

Numarul mesajelor : 1409
Varsta : 38
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 04/10/2008

AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII  Empty
MesajSubiect: Re: AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII    AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII  EmptyLun 22 Mar 2010, 08:33

Titlu: Balamucul de la Aeroportul Internaţional Timişoara prevesteşte falimentul
Sursa: http://www.adevarul.ro/locale/timisoara/Timisoara-Adevarul_de_Seara_Timisoara-aeroportul_international_-Traian_Vuia-Cornel_Samartinean-Alexandru_Chirila-Dan_Idolu_0_227977536.html
Autor: Cristian Poelincă
Data: 19.03.2010

Citat :
Balamucul de la Aeroportul Internaţional Timişoara prevesteşte falimentul

În urmă cu două zile, un bărbat a anunţat că într-un avion care a decolat de pe aeroportul din Timişoara este o bombăSchimbările de directori şi afacerile de pe „Traian Vuia“ au provocat haos. Proiectele faraonice, afacerile controversate şi schimbările directorilor au condus la o criză fără precedent care macină Aeroportul Internaţional Timişoara.
Haosul de pe Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara a atins apogeul marţi, când directorul instituţiei, Cornel Sămărtinean, a fost acuzat că a gestionat dezastruos o situaţie limită. Ameninţările unui bolnav de schizofrenie, care a anunţat amplasarea unei bombe într-un avion, a determinat o reacţie haotică a directorului, care se contrazicea cu purtătorul său de cuvânt, iar declaraţiile celor doi contraziceau realitatea.
Criza pe aeroport este mult mai veche, iar activitatea instituţiei a fost perturbată în ultimele luni de ping-pongul cu şefii schimbaţi, care reclamă afaceri necurate derulate în ultimii ani. Dan Idolu, care a condus aeroportul în ultimii şapte ani, a fost indicat drept vinovat pentru haos. Dar acesta susţine că nu are de ce să se simtă responsabil. „Nu mă simt vinovat cu nimic. Eu am încercat să fac doar lucruri folositoare pentru aeroport. Şi am lăsat multe urme acolo. Am condus cum am ştiut eu mai bine şi am făcut tot ce mi-a stat în putinţă ca aeroportul să fie competitiv şi a avut încasări din ce în ce mai mari”, a spus Dan Idolu, fostul director al aeroportului din Timişoara.

Chirilă a plecat din funcţie

Idolu este contrazis de Alexandru Chirilă, care i-a urmat în funcţie, şi care susţine că aeroportul este într-o criză financiară fără precedent. Chirilă şi-a dat demisia la o lună după numirea în funcţie, tocmai pentru că îi era teamă că o să fie scos ţap ispăşitor pentru eventualul dezastru care ar putea deveni public. „Comentariile sunt de prisos, însă dacă eu am plecat de acolo înseamnă că lucrurile sunt cu adevărat grave. Am găsit o situaţie cel puţin haotică, după consultarea documentelor financiare. Nu vreau ca neregulile altora să mă afecteze pe mine, mai ales că nu am avut nicio implicare”, a spus Alexandru Chirilă.
Sus In jos
cipi_TM
Membru activ
cipi_TM

Numarul mesajelor : 1409
Varsta : 38
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 04/10/2008

AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII  Empty
MesajSubiect: Re: AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII    AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII  EmptyLun 22 Mar 2010, 08:37

Titlu: Naşul de la firmă şi finul de la aeroport au făcut afaceri cu echipamente pentru pistă
Sursa: http://www.adevarul.ro/locale/timisoara/Nasul_Adrian_Chebutiu_director_la_UCM_Resita_si_finul_de_la_Aeroportul_Timisoara-Dan_Idolu_au_facut_afaceri_cu_echipamente_pentru_pista_adevarul_de_seara_0_229177339.html
Autor: Daniel Dancea
Data: 21.03.2010

Citat :
Naşul de la firmă şi finul de la aeroport au făcut afaceri cu echipamente pentru pistă

Relaţiile de cumetrie nu au împiedicat încheierea unor contracte la Aeroportul Timişoara. Fostul director al aeroportului, Dan Idolu şi naşul său Adrian Chebuţiu, în prezent director la UCM Reşiţa au făcut afaceri fructuoase.
SC Saero SRL este o firmă producătoare de echipamente aeroportuare. Până în 2004, firma a fost deţinută de Adrian Chebuţiu, actualul preşedinte al Consiliului de Administraţie al UCM Reşiţa, care este şi naşul fostului director al Aeroportului Timişoara, Dan Idolu.
Din 2004 Adrian Chebuţiu i-a cedat firma fratelui său, Cristian Chebuţiu. Saero a avut contracte cu aeroportul din Timişoara, furnizându-i un autobuz de platformă „Neoplan”, echipament acustic pentru îndepărtarea păsărilor, cărucioare de transport bagaje, tractoare pentru pentru trenul de bagaje, o autospecială pentru stingerea incendiilor, dar şi alte echipamente aeroportuare. Contractele sunt şi din perioada în care naşul Chebuţiu era patron.

„Dacă eşti bun, eşti bun”

Contactat telefonic, Adrian Chebuţiu a confirmat că este naşul lui Dan Idolu, dar a spus că asta nu l-a împiedicat să participe la licitaţiile de la aeroport. „A gândi că dacă eşti naşul lui Dan Idolu nu poţi participa la licitaţii pe aeorportul la care Dan Idolu este vremelnic director mi se pare o mare greşeală. Suntem într-o societate democratică în care dacă eşti bun eşti bun”, a declarat Adrian Chebuţiu pentru Adevărul de Seară Timişoara.
Acesta a mai spus că, deşi are o relaţie apropiată cu Dan Idolu, contractele sale nu au fost favorizate niciodată de acest lucru, iar lucrările mari nu au fost câştigate de el, deşi Idolu conducea aeroportul. „Spre exemplu extinderea actuală a aeroportului a fost câştigată de o firmă din Arad, iar Dan Idolu era director. Întodeauna Dan mi-a spus că dacă particip şi sunt ok bine, dacă nu asta e. Niciodată discuţiile mele nu au fost de altă natură. Cu atât mai puţin fratele meu care nu are o relaţie apropiată cu Dan”, a spus Chebuţiu.

Dat afară din cauza unui SMS

Dan Idolu are telefonul închis de o săptămână şi nu a putut fi contactat. Surse apropiate acestuia au spus că abonamentul telefonului era plătit de Ministerul Transporturilor şi că a fost tăiat în urmcă cu câteva zile. Potrivit aceloraşi surse, Idolu a fost demis la cererea ministrului Radu Berceanu după ce a trimis, din greşeală, un sms cu conţinut electoral secretarei ministrului. Mesajul era destinat fiicei lui Idolu, dar cum aceasta are acelaşi nume cu secretara lui Berceanu, Idolu a greşit destinatarul, iar sms-ul a ajuns la Ministerul Transporturilor.
Pe siteul siteul pressalert.ro, jurnalistul independent, Dragoş Boţa susţine că în 2005, Saero şi Aeroportul Timişoara ar fi încheiat un contract prin care societatea ar fi livrat aeroportului mai multe echipamente, în valoare de peste un milion de euro, cumpărate printr-un credit girat chiar de aeroport. Potrivit aceleiaşi surse, creditul ar fi fost garantat cu viitoarea taxă de securitate de pe aeroport. Adrian Chebuţiu a declarat pentru „Adevărul de Seară Timişoara” că nu ştie nimic despre acest contract. „Habar nu am. Nu ştiu despre ce e vorba. În 2005 societatea era deja cedată fratelui meu, Cristi”, a mai spus Chebuţiu.
Sus In jos
cipi_TM
Membru activ
cipi_TM

Numarul mesajelor : 1409
Varsta : 38
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 04/10/2008

AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII  Empty
MesajSubiect: Re: AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII    AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII  EmptyMar 23 Mar 2010, 07:55

Titlu: Cuplul incompetenţilor: inginerul şi debutanta
Sursa: http://www.adevarul.ro/locale/timisoara/Cuplul_incompetentilor-_inginerul_si_debutanta-Adevarul_de_Seara_Timisoara_0_229777344.html
Autor: Mirela Vlăduţi, Cristian Poelincă
Data: 22.03.2010

Citat :
Cuplul incompetenţilor: inginerul şi debutanta

Corina Lupulescu şi Cornel Sămărtinean şi-au făcut renume negativ săptămâna trecutăScandalul cu bombă de săptămâna trecută a scos la iveală neputinţa autorităţilor. Cornel Sămărtinean a fost numit şef pe aeroport, „recomandat” de experienţa sa ca manager al unei firme de lenjerie intimă. Purtătoarea de cuvânt este la primul ei job.
Cel care a ţinut frâiele instituţiei aproape 10 ani, Dan Idolu, a încheiat câteva contracte cu apropiaţi de-ai săi, asupra cărora planează multe incertitudini. La finele anului trecut, el a fost schimbat din funcţie, din cauza unui SMS electoral pe care l-ar fi trimis secretarei ministrului de resort, Radu Berceanu. Locul său a fost ocupat de Alexandru Chirilă, fost subprefect şi consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc.
După nici o lună de directorat, Chirilă a demisionat, invocând mai multe nereguli descoperite, iar în locul său a fost numit Cornel Sămărtinean, un „ilustru necunoscut”. Sămărtinean, în vârstă de 43 de ani, este de profesie inginer mechanic şi manager al unei societăţi care comercializează lenjerie intimă. Întrebat de reporterii „Adevărul de Seară” Timişoara ce l-a recomandat pentru funcţia de director al aeroportului, Sămărtinean a motivat că nu poate răspunde pentru că este ocupat şi s-a grăbit să închidă telefonul.

Concurs cu dedicaţie

Predecesorul lui Sămărtinean, Alexandru Chirilă, spune că a încercat să facă unele schimbări. „Eu am cerut să se dea concurs pentru orice post. Aeroportul e o struţocămilă. Când vor ei, e societate comercială, când vin bani de la minster, e instituţie publică”, a spus Chirilă. Purtătoarea de cuvânt a aeroportului, Corina Lupulescu, „a aterizat” aici, deşi nu a mai lucrat până acum. Nici Dan Idolu, fostul şef al aeroportului, nici Radu Berceanu nu au putut fi contactaţi până la închiderea ediţiei.
"A fost un examen, o probă scrisă şi orală, pentru postul de purtător de cuvânt." Corina Lupulescu, purtător de cuvânt al aeroportului.
Sus In jos
cipi_TM
Membru activ
cipi_TM

Numarul mesajelor : 1409
Varsta : 38
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 04/10/2008

AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII  Empty
MesajSubiect: O noua alarmă cu bombă pe aeroportul din Timişoara   AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII  EmptySam 27 Mar 2010, 21:20

Din ciclu: nici o saptamana fara o bomba...Sad

Titlu: Alarmă cu bombă pe aeroportul din Timişoara
Sursa: http://www.antena3.ro/stiri/romania/alarma-cu-bomba-pe-aeroportul-din-timisoara_95646.html
Autor: ***
Data: 27.03.2010

Citat :
Alarmă cu bombă pe aeroportul din Timişoara

Alarmă cu bombă la aerogara aeroportului Traian Vuia din Timişoara. Apelul a fost făcut prin serviciul 112. Poliţiştii şi specialiştii serviciului pirotehnic verifică în acest moment aerogara. ISU Banat a trimis la faţa locului patru echipaje pentru a verifica zona vizată de ameninţarea cu bombă. Şeful ISU Banat a declarat, în cadrul unei intervenţii telefonice la Antena 3, că este vorba, cel mai probabil, de o alarmă falsă şi că primele indicii arată că apelul de alarmă cu bombă a fost făcut la dispeceratul 112 de către un bărbat aflat în stare de ebrietate.
Săptămâna trecută, aeroportul Traian Vuia s-a mai confruntat cu o situaţie similară. La acea dată, o farsă sinistră a provocat un adevărat haos pe aeroportul din Timişoara. Totul a pornit de la o alertă cu bombă, dar situaţia a degenerat din cauza informaţiilor contradictorii venite de la oficialii aeroportului. Cel care a dat telefonul este un constănţean de 49 de ani care suferă de schizofrenie.
Primele informaţii arătau ca este vorba despre o aeronavă Wizzair. Apoi, despre un avion al companiei Carpatair. Reprezentanţii Wizzair au negat că ar fi implicaţi în incident, iar în scurt timp au făcut acelaşi lucru şi reprezentanţii Carpatair.
Procurorii DIICOT au reuşit, însă, să-l identifice pe bărbatul care a efectuat apelul de urgenţă. Este vorba despre Viorel Anghelescu, un bărbat în vârstă de 49 de ani, din Constanţa. El a fost ridicat de la domiciliu şi dus la audieri. Iniţial, s-a crezut că bărbatul era ofiţer în rezervă. Într-un comunicat de presă, Ministerul Apărării preciza, însă, că Viorel Anghelescu nu a fost niciodată cadru al MApN.
Antena3.ro
Sus In jos
eugen
Membru activ
eugen

Numarul mesajelor : 3386
Varsta : 46
Localizare : Arad, LRAR
Data de inscriere : 30/04/2008

AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII  Empty
MesajSubiect: Re: AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII    AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII  EmptyDum 28 Mar 2010, 10:52

Din aceasta cauza ROT609 (OTP-TSR) si WZZ718P, au fost directionate catre Arad... unde au stat vreo juma' de ora si "s-au intors la destinatie"...
Sus In jos
cipi_TM
Membru activ
cipi_TM

Numarul mesajelor : 1409
Varsta : 38
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 04/10/2008

AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII  Empty
MesajSubiect: Re: AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII    AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII  EmptyVin 09 Apr 2010, 13:13

Titlu: La Aeroportul Timişoara a intrat în vigoare orarul de vară
Sursa: http://www.tion.ro/stiri/timis/articol/la-aeroportul-timisoara--a-intrat-in-vigoare-orarul-de-vara/cn/news-20100408-02282680
Autor: ***
Data: 08.04.2010

Citat :
La Aeroportul Timişoara a intrat în vigoare orarul de vară

Un nou program de zboruri la Aeroportul Timişoara. Din 28 martie 2010 a intrat în vigoare programul de vară al zborurilor. Odată cu noul program, au fost introduse şi două destinaţii noi.
Astfel, compania Wizzair asigură, începând cu data de 28 martie 2010, legături aeriene între Timişoara şi Forli – Italia (2 zboruri pe săptămână, lunea şi vinerea), iar începând cu data de 3 mai, Timişoara - Madrid (doua zboruri pe săptămână, lunea şi vinerea). Compania aeriană Blue Air a început operarea pe cel mai mare aeroport din vestul tarii, asigurând legături aeriene Timişoara – Bucureşti, cu o frecvenţă de patru zboruri pe zi, de luni şi până vineri. În weekend, compania Blue Air va opera sâmbătă un zbor Timişoara - Bucureşti, iar duminică un zbor Bucureşti – Timişoara. Compania Lufthansa a crescut numărul frecvenţelor de operare pe ruta Timişoara – Munchen la trei zboruri pe zi, iar compania Tarom a introdus un zbor duminica dimineaţa, Timişoara – Bucureşti. Începând cu luna mai, vor fi introduse zboruri charter de vacanţă.În prezent, Aeroportul Internaţional Timişoara Traian Vuia, nodul aerian de vest al ţării, asigură 26 de legături aeriene cu oraşe din Europa, dar şi cu nouă oraşe ale României. Informaţii despre orarul zborurilor pot fi obţinute vizitând pagina de internet a aeroportului, la adresa www.aerotim.ro sau telefonic, la numărul0256/49.36.39 – biroul de informaţii.
Sus In jos
Thomas
Membru activ


Numarul mesajelor : 912
Varsta : 55
Localizare : Göttingen
Data de inscriere : 04/01/2008

AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII  Empty
MesajSubiect: Re: AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII    AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII  EmptyVin 09 Apr 2010, 13:34

Tre sa fiu cârcotas ... dar nu mi se pare normal, ca informarea sa fie incompleta:

- au uitat de zborul suplimentar Carpatair la Bucuresti
- de alte zboruri suplimentare ale Tarom la Bucuresti

În zilele de marti si vineri sunt prevazute 12(!!!) zboruri zilnice pe TSR-BUH de pe la începutul lui Mai, exemplu pentru marti 11.05.2010:

06:30 RO 610 TSR - OTP 07:20 318
07:00 0B 9691 TSR - BBU 08:15 SF3
07.30 V3 201 TSR - OTP 08.25 F70
08:50 RO 602 TSR - OTP 11:30 737
10:50 RO 612 TSR - OTP 12:00 AT5
11:00 0B 9693 TSR - BBU 12:15 SF3
14:30 RO 604 TSR - OTP 15:25 AT5
15:00 0B 9695 TSR - BBU 16:15 SF3
15:35 V3 204 TSR - OTP 16:35 S20
16:45 RO 606 TSR - OTP 17:55 AT5
19:05 RO 608 TSR - OTP 19:55 73H
21:15 0B 9697 TSR - BBU 22:30 SF3

Zici ca-i linie de tramvai, ai pierdut unul, nu-i nimica, iei urmatorul ...

Azi-mâine ajunge si TSR-BUH ca BCN-MAD Razz
Sus In jos
cipi_TM
Membru activ
cipi_TM

Numarul mesajelor : 1409
Varsta : 38
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 04/10/2008

AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII  Empty
MesajSubiect: Re: AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII    AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII  EmptyLun 19 Apr 2010, 11:17

Titlu: AEROPORTUL TRAIAN VUIA TIMISOARA TRECE LA ORARUL DE VARA
Sursa: http://www.aerotim.ro/upload/files/fileAD12711439044bc41de033cbc.pdf
Autor: Corina Lupulescu
Data: 08.04.2010

Citat :
COMUNICAT DE PRESA

AEROPORTUL TRAIAN VUIA TIMISOARA TRECE LA ORARUL DE VARA

Începând cu data de 28 martie 2010, pe aeroportul Timişoara a intrat in vigoare programul de vara al zborurilor. Odată cu noul program, au fost introduse si doua destinaţii noi. Astfel, compania Wizzair asigura începând cu data de 28 martie 2010, legături aeriene intre Timişoara si Forli – Italia (2 zboruri pe saptamana, lunea si vinerea), iar începând cu data de 3 mai 2010, Timişoara - Madrid (2 zboruri pe saptamana, lunea si vinerea).
Compania aeriana Blue Air, a început operarea pe cel mai mare aeroport din vestul tarii, asigurând legături aeriene Timişoara – Bucureşti, cu o frecventa de 4 zboruri pe zi, de luni si pana vineri. In week-end, compania Blue Air va opera sâmbăta un zbor Timişoara - Bucureşti,
iar duminica un zbor Bucureşti - Timişoara.
Compania aeriana Lufthansa a crescut numărul frecventelor de operare pe ruta Timişoara – Munchen la 3 zboruri pe zi, iar compania Tarom, a introdus un zbor duminica dimineaţa, Timişoara – Bucureşti.
Începând cu luna mai, vor fi introduse zboruri charter de vacanta.
In prezent, Aeroportul Internaţional Timişoara Traian Vuia, nodul aerian de vest al ţării, asigură 26 de legături aeriene cu orase din Europa, dinspre cele mai importante 9 oraşe ale României.
Informaţii despre orarul zborurilor, pot fi obţinute vizitând pagina de internet a aeroportului, www.aerotim.ro, sau telefonic, 0256 – 49.36.39 – biroul de informaţii.
Relatii Publice
Corina Lupulescu
Sus In jos
cipi_TM
Membru activ
cipi_TM

Numarul mesajelor : 1409
Varsta : 38
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 04/10/2008

AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII  Empty
MesajSubiect: Re: AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII    AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII  EmptyLun 03 Mai 2010, 14:53

Titlu: Aeroportul Timisoara a facut un milion de euro profit
Sursa: http://www.tion.ro/stiri/timis/articol/aeroportul-timisoara-a-facut-un-milion-de-euro-profit/cn/news-20100503-12323444
Autor: ***
Data: 03.05.2010

Citat :
Aeroportul Timisoara a facut un milion de euro profit

Timisoara: Activitate de succes la Aeroportul Internaţional Traian Vuia. După primele trei luni de activitate, instituţia a obţinut rezultate excelente, iar criza economică nu s-a simţit.

Faţă de anul trecut, Aeroportul Timisoara a obţinut un profit de aproape 1 milion de euro, în creştere cu 19,4%. Veniturile totale ale aeroportului au crescut cu 11,17%, iar cifra de afaceri cu 17%. Astfel, veniturile totale ale societăţii care operează Aeroportul Timisoara au ajuns la aproape 3 milioane de euro. În acelaşi timp, cheltuielile au crescut cu doar 7,17%, în condiţiile în care o mare parte din venituri a fost alocată investiţiilor.

„Este cel mai mare profit obţinut de Aeroportul Traian Vuia în ultimii ani. Aceasta s-a datorat, în principal, unei schimbări a modului de abordare a managementului societăţii, dar şi a relaţiilor comerciale cu partenerii de afaceri.”, a declarat directorul general de la Aeroportul Timisoara, Cornel Samartinean.

Evoluţii pozitive au fost înregistrate şi în ceea ce priveşte pasagerii, numărul călătorilor operaţi a crescut cu 25% faţă de perioadă similară a anului trecut. Astfel, 226.389 de pasageri au beneficiat de serviciile celui de-al treilea aeroport ca mărime din ţară. Anul trecut, în primele 3 luni, numărul pasagerilor înregistraţi pe Aeroportul Timisoara a fost de 184.257. În acelaşi timp, comparativ cu primul trimestru al anului 2009, în acest an, numărul de mişcări al aeronavelor a crescut de la 5.458 la 5.742. „Numărul de mişcări al aeronavelor reprezintă pentru noi un indicator foarte important deoarece acesta oferă o imagine clară asupra activităţii desfăşurate pe aeroport. Cu cât numărul de mişcări al aeronavelor este mai mare cu atât veniturile noastre cresc”, a mai declarat Samartinean.

Tot în prima parte a anului 2010, a crescut numărul destinaţilor de zbor, precum şi numărul companiilor aeriene care operează pe AIT. În prezent, Aeroportul Timisoara este legat aerian cu 26 de destinaţii externe şi 9 interne. Rămâne de văzut cum vor evolua cifrele de profit în cel de-al doilea trimestru, având în vedere că se va face simţită influenţa crizei aeriene de luna trecută.
Sus In jos
malev2009
Flight Level 400
Flight Level 400
malev2009

Numarul mesajelor : 523
Varsta : 37
Localizare : Targu-Mures
Data de inscriere : 24/09/2009

AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII  Empty
MesajSubiect: Re: AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII    AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII  EmptyLun 03 Mai 2010, 21:35

Se vede ca,........sau mai bine zis se simte in buzunaru aeroportului ca zboara si Wizzairu de la Timisoara si sunt tare curios cat au facut cel de la Cluj profit pana acuma ca in cele 4 zile cand o sa fie inchis aeroportul la Cluj trimit 150.000 de eruo la Targu Mures!
Sus In jos
minny
Airport Level
Airport Level
minny

Numarul mesajelor : 66
Varsta : 40
Data de inscriere : 12/04/2010

AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII  Empty
MesajSubiect: Re: AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII    AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII  EmptyMar 04 Mai 2010, 00:17

Da si acum a venit si JOR iar cu zborurile charter de la vara + noile destinatii wizz se va ajunge probabil pe la 1.200.000 de pax (anul trecut a avut 1.050.000). E bine pentru Timisoara, in acelasi timp imi pare putin rau de Arad unde lucrurile nu prea evolueaza (macar s-a intos JOR si la ei). Insa tocmai succesul Timisoarei va da poate pe viitor paine si Arad-ului daca aerogara va deveni cu timpul prea scumpa sau prea aglomerata pentru alti operatori. Din pacate asta e, avem unele aeroporturi prea apropiate. Ce ar fi fost daca mai era functional si Caransebes-ul ? Jale ... oricum de ala e pacat, a murit urat.
Sus In jos
raduvisitor
Flight Level 100
Flight Level 100


Numarul mesajelor : 167
Data de inscriere : 27/01/2009

AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII  Empty
MesajSubiect: Re: AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII    AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII  EmptyMar 11 Mai 2010, 11:31

minny a scris:
Da si acum a venit si JOR iar cu zborurile charter de la vara + noile destinatii wizz se va ajunge probabil pe la 1.200.000 de pax (anul trecut a avut 1.050.000). …………

Pentru ca vorbim de date concrete in ceea ce priveste traficul de pasageri:

2009 - 956,897
2008 - 890,137
2007 - 861,171

Sursa: http://www.aerotim.ro/index.php?pg=evolutietrafic&lang=ro
Sus In jos
Continut sponsorizat
AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII  Empty
MesajSubiect: Re: AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII    AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII  Empty

Sus In jos
 
AEROPORTUL TRAIAN VUIA/TIMISOARA - STIRI - DISCUTII
Sus 
Pagina 1 din 14Mergi la pagina : 1, 2, 3 ... 7 ... 14  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
ROMANIAN SPOTTERS :: SPOTTING :: Aeroporturi din Romania - Romanian Airports :: Timisoara - Traian Vuia (TSR / LRTR)-
Mergi direct la: